Over Praktijk Solis

Oprichter Praktijk Solis

Nanja Kuijt

Ik ben Nanja Kuijt. Mijn interesse in de psyche van de mens is altijd groot geweest en daarom besloot ik, na eerst in het bedrijfsleven werkzaam geweest te zijn, deze interesse te gebruiken om mij in te kunnen zetten voor diegenen die tegen problemen in hun leven aanlopen.

De eerste opleiding die ik in die richting gevolgd heb was die van counselor. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot coach, relatietherapeut en recent als registermediator. Dit alles op HBO-niveau maar omdat ik van mening ben dat je nooit uitgeleerd bent volg ik momenteel een universitaire bachelorsopleiding Psychologie die ik binnenkort hoop af te ronden. Tevens ben ik werkzaam als buurtbemiddelaar in de gemeente Apeldoorn.

Ik geloof dat ieder mens uniek is en daarom ook een unieke benadering nodig heeft.

Mijn doel is om de beste begeleiding te bieden die mogelijk is. Door mijn verschillende specialiteiten kan ik zorg op maat bieden. Misschien begin je aan een coachingstraject maar lijkt counseling op dit moment beter bij je te passen of zocht je een mediator om de zaken rond de scheiding goed te regelen maar blijkt de relatie tussen jullie toch nog niet helemaal ten einde en is het de moeite waard om toch nog relatietherapie te proberen. Dit is allemaal mogelijk binnen één praktijk.

Ik geloof dat ieder mens uniek is en daarom ook een unieke benadering nodig heeft. Bij mij staat persoonlijke aandacht centraal zodat jij je op je gemak voelt en er een veilige omgeving wordt gecreëerd waarin jij je verhaal kunt delen. Ik krijg vaak terug dat ik een prettige, rustige, betrokken therapeute ben die op een zachte manier tot de kern weet te komen. Ik hoop dat ik jou kan helpen om jouw persoonlijke doelen te bereiken en ik kijk er naar uit om samen met jou aan de slag te gaan.

Veelgestelde vragen

Vragen die ik vaak hoor over Praktijk Solis

Er is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Het is het beste om samen te gaan maar als dat (even) geen optie is, kan alleen gaan een uitstekende manier zijn om aan je relatie te werken. Jouw partner reageert op jouw gedrag. Door gesprekken met mij kun je leren op een andere manier met je partner om te gaan. Door jouw gedrag te veranderen verander je ook je relatie met je partner.

Alle afspraken vinden plaats in het pand waar Praktijk Solis gevestigd is. Het kan natuurlijk zijn dat je echt niet in staat bent naar de praktijk te komen. Neem dan toch gerust even contact met mij op om te overleggen wat dan mogelijk is.

Mediation is niet geschikt als een betrokken partij ontkent dat er een conflict is of geen oplossing wenst. Ook als er bij één van de partijen niet de bereidheid is om met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren zal mediation niet werken. Tot slot, als er sprake is van geweld, een ernstige mate van drugsgebruik of van psychische stoornissen dan zal er geen mediation traject gestart worden.